Šterbákovi a Salijimu DK SZĽH znížila ročný trest na tri mesiace

21.02.2012 Celý región

Bratislava 21. februára (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) na podnet Výkonného výboru SZĽH v pondelok znížila dvojici extraligových hokejových hriešnikov Marcelovi Šterbákovi (HK AutoFinance Poprad) a Samirovi Salijimu (HK Nitra) ročné tresty za doping na trojmesačné. Obaja hráči sa tak 24. marca 2012 budú môcť vrátiť na ľad.

\"V čase, keď sme vyniesli prvý verdikt (30. januára), sme nemali k dispozícii všetky potrebné náležitosti a rozhodlo hlavne to, že po 8. februári prišlo na základe praxe k zmene vo výklade normy zo strany WADA,\" povedal pre TASR šéf DK Vlastimil Chvojka. \"Keď sme tento nový výklad dostali a oboznámili sa s ním, situácia sa zmenila a na pondelňajšom zasadnutí sme rozhodli o znížení trestu obom hráčom. Obaja nad svojou naivitou prejavili ľútosť a do úvahy sme vzali aj skutočnosť, že boli uvedení do omylu distribútorom látky. Okrem toho sa zaviazali, že v rámci boja proti dopingu budú sami viesť aj osvetu.\"

Iný je prípad tretieho hráča Lukáša Bohunického zo Slovana Bratislava. Ten sa na rozdiel od Šterbáka a Salijiho neodvolal, ale odišiel hrať do americkej Central Hockey League do tímu Missouri Mavericks. Podľa jeho internetovej stránky tam už odohral päť zápasov, v ktorých zaznamenal dve asistencie. Stále mu pritom beží ročný trest, no v prípade, že sa potvrdia správy o jeho štarte v zápasoch v zámorí, môže sa mu trest zvýšiť, alebo dostať trest za nové previnenie. \"Všetkým trom hráčom sme pri vynesení ich ročného trestu jasne povedali, že v čase jeho trvania nemôžu prevádzkovať žiadny iný šport. Doslova som im povedal, že nebudú môcť súťažne hrávať ani šípky. Nechcem preto dopredu prejudikovať prípad Bohunického. Sme však v štádiu zbieraní informácií a ak tie potvrdia, že si trest neodpykával, budeme konať.\"
 

Vyberte región